Питър Джаксън, режисьорът на поредицата Властелинът на пръстените, ще заснеме документален

...
Питър Джаксън, режисьорът на поредицата Властелинът на пръстените, ще заснеме документален
Коментари Харесай

Питър Джаксън ще режисира филм за Бийтълс

Питър Джаксън, режисьорът на поредицата " Властелинът на пръстените ", ще заснеме  документален филм за " Бийтълс " , употребявайки 55 часа непоказвани фрагменти от началото на 1969 година, предопределени за пълнометражната продукция " Let It Be ", заяви Контактмюзик.

Проектът е на корпорацията " Епъл " и  продуцентската компания на Питър Джаксън  " Уинг нът филмс ". Той беше разгласен на 50-ата годишнина от концерта на " Бийтълс " на покрива на " Епъл рекърдс " в Лондон.

В изказването си за плана Питър Джаксън даде обещание да направи феновете очевидци на звукозаписния развой - прекарване, за което почитателите на " Бийтълс " от дълго време мечтаят. " Това ще е като машина на времето да ни върне в 1969 година и да седнем в студиото да гледаме тези четирима другари да основават страхотна музика ", изясни режисьорът.

Кадрите за истинския документален филм " Let It Be " са снимани, до момента в който Джон Ленън, Джордж Харисън, Пол Маккартни и Ринго Стар репетират за едноименния албум и по-късно записват песните. Деликатните им връзки и различията, довели до разпадането на групата 18 месеца по-късно, се виждат във кино лентата, който от дълго време не се популяризира.

Питър Джаксън твърди, че фрагментите, които той ще употребява, демонстрират какъв брой са се забавлявали четиримата музиканти, до момента в който са работели по албума, макар надвисналата разлъка.

 

" С огромно облекчение открих, че действителността е доста друга от слуховете... Естествено има и трагични моменти, само че не и раздори, както се приказва ", сподели Питър Джаксън. " Да гледаш по какъв начин Джон, Пол, Джордж и Ринго работят дружно и основават от нищо песни, които в този момент са класики, е освен увлекателно, а и занимателно, повдигащо духа и изненадващо радушно ", добавя той.

Малко прочут факт е, че през 60-те години на предишния век  музикантите от " Бийтълс " са желали да получат кино права за " Властелинът на пръстените " , написа Би Би Си. Джон Ленън е желал да играе Амгъл, Пол Маккартни - Фродо. Те са се надявали режисьор да е Стенли Кубрик. Странно стичане на събитията е, че новият филм за " Бийтълс " беше поверен на Питър Джаксън, който екранизира " Властелинът на пръстените " през 2001 година и завоюва премия " Оскар ".

Българска телеграфна агенция

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни новин
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР